فهرست مطالب

Jentashapir Journal of Cellular and Molecular Biology - Volume:3 Issue: 3, 2012

Jentashapir Journal of Cellular and Molecular Biology
Volume:3 Issue: 3, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین طهماسبی، حمدالله مشتاقی، امین غلامحسینی، حسین ریاحی چلیچه، یدالله خسروی صفحات 391-398
    زمینه
    جنس لیستریا، دو گونه ی بیماری زا به نام های لیستریا مونوسیتوژنز و لیستریا ایوانووی دارد. لیستریا مونوسیتوژنز به عنوان عامل سقط، انسفالیت، سپتی سمی در انسان و حیوانات شناخته شده و لیستریا ایوانووی نیز یک پاتوژن حیوانی است و گاهی در انسان نیز ایجاد عفونت می کند. آلودگی لاشه ی گوسفند طی ذبح و فرآوری یکی از علل مهم مخاطره آمیز در مورد عفونت هایی با منشا غذا در انسان است. با توجه به اهمیت آنچه ذکر شد، مطالعه ی حاضر جهت ردیابی لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت گوسفندان شهرستان شهرکرد انجام شد.
    روش
    در مجموع 200 نمونه گوشت گوسفند از کشتارگاه صنعتی جونقان واقع در استان چهارمحال و بختیاری اخذ گردید. نمونه ها در محیط های اختصاصی کشت داده شدند. ایزوله ها توسط آزمون های بیوشیمیایی استاندارد تست گردیدند. سپس ایزوله ها با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) تست شدند.
    نتایج
    میزان آلودگی به لیستریا در لاشه های گوسفند، 5/2 درصد (5 از 200) بود. در هیچ کدام از نمونه ها لیستریا مونوسیتوژنز یافت نشد و نتیجه ی PCR و آزمون های بیوشیمیایی با هم مطابقت داشت. در نتایج آزمون های بیوشیمیایی، هر پنج ایزوله (5/2 درصد) گونه ی بیماری زای لیستریا ایوانووی تشخیص داده شدند.
    نتیجه گیری
    اگرچه در لاشه های گوسفندان میزان آلودگی با باکتری بیماری زای لیستریا ایوانووی پایین (5/2 درصد) بود و لیستریا مونوسیتوژنز نیز در هیچ یک از نمونه ها یافت نشد، اما می بایست به نقش گوشت قرمز در انتقال گونه های لیستریا توجه گردد.
    کلیدواژگان: لیستریا، گوشت قرمز، PCR
  • سودابه بساک نژاد، فاطمه بوستانی صفحات 399-407
    زمینه
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی و راهبردهای مقابله ای در دانشجویان کارشناسی دانشگاه بود.
    روش
    نمونه ی این پژوهش شامل 239 دانشجو دختر کارشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها در این پژوهش از پرسش نامه های ویژگی های شخصیتی نئو (NEO) و راهبردهای مقابله ای راجر و همکاران (CISS) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های همبستگی ساده و تحلیل رگرسیون استفاده شد. از نرم افزار SPSS نسخه ی شانزدهم نیز جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها نشان می دهد که متغیرهای وجدانی بودن، برون گرایی و گشوده به تجربه، بهترین پیش بینی کننده ی سبک مقابله ای منطقی هستند. متغیرهای روان نژندی و برون گرایی، بهترین پیش بینی کننده ی سبک مقابله ای گسلش می باشند. متغیرهای توافق پذیری و روان نژندی بهترین پیش بین سبک مقابله ای هیجانی می باشند. ویژگی شخصیتی روان نژندی بهترین پیش بینی کننده ی سبک مقابله ای اجتنابی می باشد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد که ویژگی های شخصیتی با برخی انواع راهبردهای مقابله ای در دانشجویان رابطه دارد و با استفاده از آموزش های روان شناختی و مشاوره ای می توان راهبردهای مقابله ای مناسب را به دانشجویان آموزش داد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، راهبردهای مقابله ای، دانشجویان دانشگاه
  • ندا داوری دهکردی، محبوبه احمدی*، زهره آموزگاری، عبدالرحمن راسخ صفحات 409-415
    زمینه

    برای تعیین وضعیت بهداشتی موجود در یک جامعه نشانگرهای متعددی وجود دارد. یکی از این نشانگرها، وزن هنگام تولد است، زیرا این نشانگر نه تنها با کیفیت تغذیه، سلامتی و چگونگی مراقبت های دوران بارداری مادر ارتباط دارد، بلکه با روند رشد و تکامل طبیعی کودک نیز پیوند دارد.

    روش

    این پژوهش به صورت تحلیلی مقطعی در زنان مراجعه کننده جهت زایمان به بیمارستان امام خمینی (ره) با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. 120 خانم باردار، با بارداری بدون عارضه و سن بارداری 37-42 هفته که کلیه ی مشخصات واحدهای مورد پژوهش را داشتند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه و چک لیست اطلاعاتی، دستگاه سنجش سطح سرمی عنصر روی، دستگاه سانتریفیوژ، ترازو و سانتی متر جمع آوری شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری تی مستقل و کای اسکوئر و با کمک نرم افزار آماری spss17 تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    دو گروه مادران از لحاظ مشخصات دموگرافیک و مامایی همسان بودند. میانگین سطح سرمی عنصر روی در کلیه ی مادران مورد بررسی 57/76 میلی-گرم در دسی لیتر بود. میانگین وزن زمان تولد نوزادان در گروه مادران دارای سطح سرمی روی طبیعی (70-120) 3229 ± 76/37 و میانگین وزن زمان تولد نوزادان در گروه مادران دارای سطح سرمی روی غیر طبیعی (70 >) 17/3092 ± 82/30 گرم بود. (007/0 =p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد که وزن بدو تولد نوزاد می تواند ارتباط مستقیمی با سطح سرمی عنصر روی در مادر داشته باشد (007/0 =p).

    کلیدواژگان: وزن زمان تولد، سطح سرمی عنصر روی، مادر باردار
  • نیر مردآزاد *، فاطمه ناهیدی، شراره جان نثاری، زهره امیری صفحات 417-426
    زمینه

    وزن کم هنگام تولد یکی از مشکلات شایع و تنها وسیله ی سنجش پیامد بارداری می باشد. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر مشاوره با مادران بر وزن-گیری نوزادان کم وزن در بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال 1389 طراحی شد.

    روش

    در این مطالعه ی نیمه تجربی، 74 مادر نوزاد کم با وزن 15 تا 45 ساله، با سواد و عدم اعتیاد، حاملگی 36 هفته و بالاتر و نوزاد 2500 گرم و کمتر، عدم ابتلا به ناهنجاری های مادرزادی و یا بیماری های شناخته شده ترخیص به همراه مادر و بدون منعی برای شیردهی، به طور تصادفی در دو گروه مشاوره (37 نفر) و آموزش متداول (37 نفر) قرار داده شدند. در صورت بستری در بیمارستان و عدم امکان تغذیه با شیر مادر از مطالعه خارج می شدند. مادران در جلسات مشاوره، آموزش های لازم را دریافت می کردند. وزن نوزادان در هر جلسه با استفاده از ترازوی نوزادان از نوع Seca کنترل گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه و ترازو بود. با استفاده از نرم افزار 17 SPSS تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد.

    نتایج

    میانگین وزن، موقع تولد نوزادان 46/140 ± 21/2416 گرم در گروه مشاوره و 89/172 ± 56/2367 گرم در گروه متداول با هم همسان بودند. بعد از اتمام دوره ی مشاوره، میانگین وزن نوزادان در گروه مشاوره 38/394±91/3618 گرم و در گروه آموزش متداول 62/368±10/3168 گرم بود که این تفاوت از نظر آماری معنا دار می باشد (007/0=P).

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان داد که مشاوره با مادران و آموزش می تواند یک روش موثر برای تسهیل رشد در نوزادان باشد.

    کلیدواژگان: وزن کم زمان تولد، مشاوره، وزن گیری نوزاد، مادر
  • پیمان زمانی، پروانه شهابی، فاطمه محبی نژاد، سارا حیدری صفحات 427-435
    زمینه
    هدف از این تحقیق، سنجش و مقایسه ی رضایت مراجعان از امکانات کلینیک های آموزشی گفتاردرمانی تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می باشد.
    روش
    در این مطالعه ی مقطعی مقایسه ای، 210 نفر از مراجعینی که حداقل 5 بار به یکی از کلینیک های هفتگانه ی آموزشی گفتاردرمانی اهواز مراجعه کرده-اند، انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسش نامه ی ساختارمند طی مصاحبه ی حضوری یا تلفنی جمع آوری و نمره ی رضایتمندی هر فرد بر مبنای 0 تا 100 محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون های کای اسکویر و آنالیز واریانس یک طرفه در نسخه ی 15 نرم افزار SPSS انجام شد.
    نتایج
    میانگین نمره ی رضایت کلی مراجعان به کلینیک های هفتگانه ی آموزشی گفتاردرمانی اهواز به ترتیب معادل 6/3±2/62، 7/4±9/73، 2/4±6/80، 1/6±1/64، 9/7±5/70، 1/6±3/70،، 3/5±6/69 بود. به غیر از نمره ی رضایت فیزیکی (067/0=P)، در بین هفت کلینیک آموزشی گفتاردرمانی تفاوت معناداری در زمینه ی انواع رضایتمندی ها وجود دارد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به عقیده ی مراجعان، دانشگاه علوم پزشکی اهواز از لحاظ مکان فیزیکی در هفت کلینیک آموزشی گفتاردرمانی شرایط یکسانی فراهم کرده است، اما تفاوت در میزان رضایت مراجعان از سایر پارامترهای کلینیکی بیانگر لزوم بازنگری در وضعیت موجود این کلینیک ها می باشد
    کلیدواژگان: رضایتمندی مراجعان، کلینیک های آموزشی، گفتاردرمانی
  • جعفر فتاحی اصل، عباس حیدری مقدم، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 437-444
    زمینه
    آگاهی پرتوکاران رادیولوژی از دروس تخصصی خود می تواند نقش عمده ای در بهبود کیفیت تصاویر رادیولوژی و متعاقب آن ارتقای سطح تشخیص های پزشکی داشته باشد. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت مهارتی کارکنان پرتوکار از علوم تخصصی رادیولوژی می باشد.
    روش
    در این مطالعه که مقطعی و از نوع توصیفی می باشد، پرسش نامه ای با توجه به سرفصل های دروس تخصصی گذرانده شده در دوران دانشگاه که شامل سوالاتی از علوم رادیولوژی می باشد، تهیه گردید و در اختیار پرسنل پرتوکار کاردان و کارشناس بیمارستان های آموزشی شهرستان اهواز قرار گرفت. اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های T مستقل و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    درصد میزان آگاهی کل از علوم رادیولوژی کسب شده 5/65 درصد می باشد. بین سن و سابقه ی کاری کارکنان بخش رادیولوژی با آگاهی کل کسب شده یک رابطه ی معکوس معناداری وجود دارد (01/0 > p). بین جنسیت و آگاهی کل کسب شده، اختلاف معناداری به لحاظ کمتر بودن امتیاز جنس مذکر نسبت به امتیاز کسب شده توسط جنس مونث برقرار است (05/0 > p).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، میزان مهارت شغلی پرتوکاران رادیولوژی از دروس تخصصی خود، در وضع نسبتا مطلوبی قرار دارد. ایجاد محیطی علمی برای پرتوکاران بخش ها در قالب بخش کردن پمفلت های رادیولوژی و برگزار نمودن کارگاه های آموزشی کوتاه مدت می تواند در بهبود وضعیت آن ثمربخش باشد.
    کلیدواژگان: رادیولوژی، پرتوکاران، رادیوگرافی، تشعشع
  • سید احسان محمدیانی نژاد*، مهران کشاورزی، سید آیدین ساجدی، مسیح الله شاکری صفحات 445-452
    زمینه

    شیوع تشنج در سالمندان بیشتر از بقیه ی گروه های سنی بوده و درمان آن در این گروه سنی از جمله چالش های متخصصان مغز و اعصاب است. در این مطالعه، تاثیر و ایمنی فنی تویین و اکس کاربازپین در بیماران سالمندی که تشنج جنرالیزه در آنها به تازگی تشخیص داده شده، مقایسه شده است.

    روش

    ابتدا 142 بیمار سالمند مبتلا به تشنج بعد از لحاظ کردن معیارهای ورود و خروج وارد مطالعه شدند. سپس به صورت تصادفی به دو گروه A و B تقسیم شدند. گروه Aتحت درمان با کپسول فنی تویین (>70سال، 100میلی-گرم، دوبار در روز، <70 سال، 100 میلی گرم، سه بار در روز) و گروه B تحت درمان با قرص اکس کاربازپین (300 میلی گرم، دو بار در روز) در یک مطالعه ی دو سوکور به مدت 6 ماه قرار گرفتند. در طول این مدت از لحاظ عوارض جانبی و نداشتن تشنج پیگیری شدند.

    نتایج

    تفاوت چندانی از نظر کنترل تشنج بین دو گروه دیده نشد. در گروه،A 54 نفر (5/91درصد) و در گروه، B58 نفر (6/86درصد) در طول 6 ماه تشنج نداشتند (377/= P). بیمارانی که اکس کاربازپین دریافت کردند عوارض ناخواسته ی کمتری داشتند. 12 بیمار از گروه A (درصد 2/18)، 4 بیمار از گروه B(5/6 درصد) عارضه ی جانبی داشتند (045/= p).

    نتیجه گیری

    اکس کاربازپین دارای تاثیر مشابه با فنی تویین در کنترل تشنج جنرالیزه ی ثانویه ی سالمندان با علت عروقی مغز (سربروواسکولار) بوده و نیز عارضه ی جانبی آن کمتراست. بنابراین به نظر می رسد جایگزین مناسبی برای درمان تشنج در این گروه سنی بوده است و حتی می تواند به عنوان خط اول درمان (درمونوتراپی) در تشنج سالمندان باشد.

    کلیدواژگان: سالمند، تشنج، اکسی کاربازپین، فنی تویین
  • فرید باقری، مریم کوچک، زهرا رمضانی، سحر چنگیزی صفحات 453-458
    زمینه
    هدف از مطالعه ی حاضر، انتخاب یک عامل سوسپانسیون کننده ی مناسب جهت تهیه ی یک سوسپانسیون خوراکی پایدار برای دارو رسانی به وسیله ی رزین های تعویض کننده ی یون بود. عوامل سوسپانسیون کننده برای افزایش ویسکوزیته ی محیط به کار می روند تا پراکندگی یکنواختی در طول مدت نگهداری ایجاد کنند.
    روش
    برای انتخاب بهترین سوسپانسیون، فرمولاسیون هایی با غلظت های مختلف از HEC، صمغ گزانتان و HPMC ساخته شد و از نظر ویژگی های فیزیکوشیمیایی از قبیل حجم رسوب و سهولت پخش مجدد مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    سوسپانسیون های تهیه شده با HEC و HPMC به عنوان عامل سوسپانسیون کننده در غلظت های پایین حجم رسوب کمی داشته اند و افزایش غلظت باعث افزایش حجم رسوب شده است، اما پخش مجدد در سوسپانسیون ها به سختی صورت می گرفت. سوسپانسیون های حاوی صمغ گزانتان حجم رسوب و پخش مجدد مناسبی داشتند.
    نتیجه گیری
    در سوسپانسیون های حاوی HPMC وHEC غلظت های بالای پلیمر باعث افزایش ویسکوزیته شده است که با توجه به قانون استوک، افزایش ویسکوزیته باعث کاهش سرعت رسوب و حجم ته نشینی زیاد شده، ولی به دلیل کاهش سرعت، جریان یابی پخش مجدد در فرمول ها مشکل شده است. فرمولاسیون های حاوی گزانتان نیز در غلظت های پایین حجم رسوب کمی داشتند، ولی در غلظت های بالا به دلیل فلوکوله بودن سیستم حجم ته نشینی زیاد و پخش مجدد راحت است.
    کلیدواژگان: سوسپانسیون، رزین تعویض کننده ی یون، صمغ گزانتان
  • سمیه جمالی، احمد عابدی، الهام آقایی صفحات 459-467

    افسردگی یکی از شایع ترین بیماری های روانی است. به منظور درمان و جلوگیری از عود مکرر این بیماری لازم است که اطلاعاتی در رابطه با روش های درمان و میزان تاثیری که این درمان ها دارند، کسب کرد. در این خصوص، فراتحلیل با یکپارچه کردن نتایج حاصل از انجام تحقیقات مختلف، میزان اندازه ی اثر روش های درمان را مشخص می نماید. پژوهش حاضر بر آن است تا با استفاده از الگوی پژوهشی فراتحلیل، میزان اثرگذاری درمان های دارویی را بر کاهش نشانه های افسردگی مورد بررسی قرار دهد. بدین منظور، 23 پژوهش که از لحاظ روش شناختی مورد قبول بود، انتخاب و فراتحلیل بر روی آنها انجام گرفت. ابزار پژوهش عبارت از چک لیست فراتحلیل بود. یافته های پژوهش نشان داد که میزان اندازه ی اثر درمان های دارویی بر کاهش نشانه های افسردگی 62/0=d بود (001/0 >P). این میزان از اندازه ی اثر مطابق جدول کوهن در حد متوسط به بالا قرار دارد. بنابراین به نظر می رسد که درمان دارویی می تواند به عنوان درمانی مناسب برای افراد دارای نشانه های افسردگی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: فراتحلیل، افسردگی، درمان های دارویی
|
  • Hossein Tahmasebi, Hamdollah Moshtaghi, Amin Gholamhosseini, Hossin Riahi Cholicheh, Yadollah Khosravi Pages 391-398
    Background
    The genus-Listeria has two pathogenic species namely، Listeria monocytogenes and Listeria ivanovii. Of these، L. monocytogenes is a well-known cause of abortion، encephalitis and septicaemia in man and animals. Listeria ivanovii is an animal pathogen and in rare cases causes human infection. Contamination of ovine carcasses during the slaughter and processing is a major risk for foodborne infections in humans. Considering the importance of what mentioned in the present study was conducted to detect L. monocytogenes in ovine carcasses slaughtered in Shahrekord abattoir.
    Methods
    A total of 200 meat samples of ovine carcasses were collected from Jooneghan abattoir، Chaharmahal va bakhtiari province. The samples were cultured in specific media. Isolates were subjected to standard biochemical tests. The isolates were then tested by polymerase chain reaction (PCR).
    Results
    The contamination rate in sheep carcasses with Listeria was 2. 5% (5 out of 200 samples). L. monocytogenes was not found in any samples and PCR result agreed with result from standard biochemical tests. All five isolates (2. 5%) identified as pathogenic L. ivanovii.
    Conclusion
    Although the contamination rate in sheep carcasses with pathogenic L. ivanovii was low and L. monocytogenes was not found in any samples، the role of red meat in transmission of Listeria spp. should be considered.
    Keywords: Listeria, Red Meat, PCR
  • Soodabeh Bassak, Fatemeh Boostani Pages 399-407
    Background
    The purpose of this study was to investigate the relationship between personality traits and coping style among university students.
    Methods
    The sample consisted of 239 female university students that were selected by multistep sampling; it lasted from Jul. to Oct. 2011. They reply to 2 scales: 1) NEO Personality Traits Questionnaire and 2) CISS Coping Style Scale. Data was analyzed with multivariate regression by SPSS 16. 0 software.
    Results
    The results showed that the conscientiousness، extraversion and openness were the best predictors of rational coping style. Neurosis and extraversion were the best predictors of detachment coping style. Agreeableness and neurosis were the best predictors of emotional coping style and neurosis was the best predictor of avoidance coping style.
    Conclusions
    This study shows that personality traits can predict kind of coping style among university students. Psychological training can help students to have better life
    Keywords: coping style, personality traits, university students
  • Mahboobeh Ahmadi Fir, Neda Davari Dehkordi, Zohreh Amoozegari, Abdolrahman Rasekh Pages 409-415
    Background

    There are several indicators to determine the health status in a society. One of these indicators is birth weight، and it is associated not only with nutrition quality، health and prenatal care، it also associated with the child''s normal growth and development.

    Methods

    This research was an analytical and cross–sectional research which was performed on women referred to Imam Khomeini Hospital for delivery using accessible sampling method. 120 women with uncomplicated pregnancies and 42-37 weeks of gestation were included in this study. These women had all charactristics of under research units. The information was collected using questionnaire and information checklist، serum zinc level measurement machine، centrifug machine، weighting machine and centimeter. The collected data were analyzed by using an independent T-test and chi-square along with the spss17 statistical software.

    Results

    Two groups of mothers were equal in demographic and midwifery characteristics. The mean of serum zinc level in all under research mothers was 76/57 mg/dl. Mean birth weight in group of mothers with natural serum level of zinc was (70-120) 37/76±3229 grams and mean birth weight in group of mothers with unnatural serum zinc level was (<70) 30/82± 3092/17 grams (P = 0/007).

    Conclusion

    Regarding the results of this study، it seems that infant''s birth weight can be directly associated with maternal serum zinc level (P = 0/007).

    Keywords: birth weight, serum zinc level, pregnant women
  • Nayyer Mardazad, Fatemeh Nahidi Fi, Sharareh, Zohreh Amiri Pages 417-426
    Background

    Low birth weight (LBW) is the most common problem that is considered as the only means of measuring the outcome of pregnancy. This research was designed in order to evaluating the effect of mother consulting on weight gain of low birth weight neonate in the educational hospitals of Ardabil University of Medical Sciences in 2011.

    Methods

    In this study 74 mother of low birth weight neonate with age range of 15 to 45، with literacy، and not addicted، gestational age of 36 weeks or more and newborn with birth weight of 2500 grams or less، without having congenital anomalies or diagnosed disease that had been discharge with her mother and without any contraindication for the breastfeeding، were randomly assigned to two groups، consulting (n=37) and common education (n=37) were placed. In case of hospitalization during the study and if breastfeeding neonate by mother، is impossible، these infants were excluded. Mothers during the five sessions of counseling received necessary training and were controlled infants weight by using Seca scales during the meeting. Scales and questionnaires were used for collecting data and software SPSS- 17 used for data analysis.

    Results

    Average of birth weight was 2416. 21140. 46 gr in consulting group and 2367. 56172. 79 gr، in common educational group. After the end of study، the average weight in consulting group was 3618. 91394. 38 and in common educational group was 3168. 10368. 62 (P=0. 007).

    Conclusion

    The findings of this research show that consulting with mothers can be an effective method for making easy the growth of neonates.

    Keywords: low birth weight, consulting, weighting of neonate, mother
  • Peyman Zamani, Parvaneh Shahabi Other, Fatemeh Mohebbinijad, Sara Heidari Pages 427-435
    Background
    The aim of this study was to investigate and compare the clients’ satisfaction about Opportunities of speech therapy services provided by educational centers of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences.
    Methods
    In this cross-sectional comparative study، 210 subjects were randomly selected from clients referring to one of the seven speech therapy clinics of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences. The data were collected by a structured questionnaire used in a face to face interview or in a phone call and the level of clients’ satisfaction was calculated on a 0 to 100 point scale. By using SPSS-15، Chi-square test and One-way ANOVA test were applied to analyze the data.
    Results
    The mean score of general clients’ satisfaction of seven speech therapy clinics of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences were 62. 2±3. 6، 73. 9±4. 7، 80. 6±4. 2، 64. 1±6. 1، 70. 5±7. 9، 70. 3±6. 1 and 69. 6±5. 3. Regardless of satisfaction with physical conditions (P=0. 067)، significant difference was observed among seven speech therapy clinics regarding satisfaction with other studied variables (P<0. 05).
    Conclusion
    In clients’ viewpoints، Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences was provided the same physical conditions in seven speech therapy clinics. However، the difference in client’s satisfaction with other studied clinical parameters may show the necessity for revision of current conditions.
    Keywords: client's satisfaction, educational clinics, speech therapy
  • Jafar Fattahi Asl, Abbas Heidari Moghadam, Mohammad Hossein Haghighizadeh Pages 437-444
    Background
    knowledge of radiology staff in educational hospital can play a major role in improving quality of radiological images and level of medical diagnostic. Thus، the purpose of this study، evaluation skill of radiographers is specially radiology sciences.
    Methods
    this study is descriptive and cross-sectional. A questionnaire according to course topics was prepared including questions of radiology sciences، and was completed by staff and expert educational hospital in Ahvaz. After collecting the data using descriptive statistics from independent T-test were analyzed.
    Results
    The percentage of total awareness of radiological sciences is gained 65/5%. Between age and work history of radiology employees with their awareness there was an inverse and significant relationship (p<0/01) between gender and acquired knowledge there was significant inverse relationship (p<0/05).
    Conclusion
    Based on results of this research radiology staff’s awareness of their courses is in the good situation relatively. Scientific environment for staff and educational workshops can be helpful in improving it.
    Keywords: radiology, occupational, radiography, radiation
  • Seyed Ehsan Mohammadiani Nejad, Mehran Keshavarzi, Seyed Idin Sajedi, Masihollah Shakeri Pages 445-452
    Background

    The prevalence of epilepsy in the elderly is more than other age groups and treatment of epilepsy in this group is challenging for neurologists. The purpose of this study is to compare the efficacy and safety of phenytoin versus oxcarbazepine in the elderly patients with newly diagnosed secondary generalized seizure.

    Methods

    We enrolled 142 elderly patients with epilepsy after considering the measures of exclusion and inclusion criteria. The patients were divided in two groups (A&B) randomly. For the group A phenytoin capsule (>70 y/o 100mg BID & <70 y/o 100mg TDS) and the group B oxcarbazepine 300mg BID tablet were administered in a double blind manner. Through this study all patient were followed up for side effects and their response to treatment (not having seizure) for 6 months.

    Results

    In group A 91.5% of the patients (n=54) were seizure free in the period of 6 months and in the group B 86.6% of the patients (n=58) were seizure free (p=0.377). The frequency of adverse effects was 18.2% in the group A (n=12) and in the group B 6.5% (n=4) of the patients had adverse effects (p=0.045).

    Conclusion

    Both oxcarbazepine and phenytoin are effective in controlling post stroke seizures but adverse effects of oxcarbazepine are less. Therefore oxcarbazepine seems to be a suitable alternative choice for treatment of Seizure in this age group and can be used as first line monotherapy in the elderly patient with Seizure.

    Keywords: elderly, seizure, phenytoin, oxcarbazepine
  • Farid Bagheri, Maryam Koochak, Zahra Ramezani, Sahar Changizi Pages 453-458
    Background
    The goal of this study was the selection of a suitable suspending agent to prepare a stable oral suspension for drug delivery by ion-exchange resins. Suspending agents are used to increase the viscosity of the media to maintain uniform dispersion during storage.
    Methods
    To select the best suspending agent، some formulations with different concentration of HEC، xanthan gum and HPMC were prepared and evaluated for physicochemical characteristics such as sedimentation volume and redispersibility.
    Results
    Prepared suspensions by HEC and HPMC as suspending agents in low concentrations had low sedimentation volumes and increasing in concentration caused to enhance in sedimentation volume but the redispersibility was difficult. The prepared suspensions using xanthan gum have good sedimentation volume and redispersibility.
    Conclusion
    In suspensions prepared by HPMC and HEC، enhancement in concentration caused to increase in viscosity and to be difficult redispersibility that is in according to stock''s law which the more viscosity the lower sedimentation rate. Prepared formulation using xanthan gum contrast with low concentrations، in high concentrations had good sedimentation volumes and ease of redispersibility due to form a flocculating system.
    Keywords: suspension, ion exchange resin, xanthan gum
  • Elham Aghaei, Somayeh Jamali, Ahmad Abedi Pages 459-467

    Depression is one of the most prevalent mental illnesses. In order to treating this disease and preventing from coming again، it`s essential that we acquire information about treatment methods and effectiveness rate of these treatment. In this regard، meta-analysis integrates the results of different studies، and then determined the effect size of drug treatments. This study wants to study the effective rate of drug treatments on reducing depression symptoms، with following of meta-analysis model. So 23 studies which were methodologically accepted were selected and meta-analysis was done on it. The research tool was meta-analysis check list. Study findings show the rate of effect size of drug treatments on reducing depression symptoms was d=0/62 (P<0/001). This rate of effective size according to Cohen table was higher than average. Therefore it seems that drug treatments can be applied as the proper treatments for individuals suffering from depression symptoms.

    Keywords: meta, analysis, depression, drug intervention